Vastgesteld bestemmingsplan Greate Mar 2 te Wergea
Logo Leeuwarden
Van 30 april 2015 tot en met 11 juni 2015 ligt het gewijzigd vastgesteld e bestemmingsplan Greate Mar 2 te Wergea met bijbehorende stukken ter inzage .
Plangebied
Het plan heeft betrekking op het perceel Greate Mar 2 te Wergea. Dit perceel is gelegen buiten de bebouwde kom van Wergea.
O ntwikkeling
Het plan maakt het mogelijk een dierenpension te vestigen op het adres, Greate Mar 2 te Wergea
Gewijzigde vaststelling
Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van 7 mei 2014 is het plan als volgt aangepast: in artikel 3 van de regels van het bestemmingsplan is het gebruik van de voormalige opstallen als hondenpension gereguleerd. Onder lid b van artikel 3 is aangegeven dat het aantal aanwezige honden niet meer dan 150 en aanwezige katten, 100, mag bedragen. Voorts wordt onder c aangegeven dat de uitlaatvelden alleen mogen worden gevestigd ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen- uitlaatveld’. Tenslotte is in de bestemmingsomschrijving aangegeven dat uitsluitend de bestaande bebouwing mag worden gebruikt ten behoeve van het dierenpension en in de bouwregels dat de oppervlakte niet meer dan de bestaande oppervlakte mag bedragen en
wordt het 'groen' inbestemd waardoor niet de mogelijkheid geboden wordt om aan de westzijde van de kavel speelweides voor de honden te realiseren.
Inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:
  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.
  • via de websites:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0055. BPGreateMar2Wergea-VA02
  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen
Beroep
Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:
  • van 1 mei 2015 tot en met 11 juni 2015;
  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;
  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;
  • als u belanghebbende bent en bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.
Voorlopige voorziening
Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.
Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven