Logo Bladel
Bestemmingsplan Randweg west Bladel vastgesteld, Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2015 het bestemmingsplan Randweg west Bladel heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van het tracé Gozelinusbocht – Postelweg mogelijk. Het plan valt onder de Crisis- en Herstelwet.

Samen met het bestemmingsplan is ook een verzoekbesluit tot aanwijzing voor onteigening genomen. Hiermee beoogt de gemeente een instrument in handen te hebben om tijdig over de benodigde gronden te kunnen beschikken, mocht met de grondeigenaren waarmee parallel aan de onteigeningsprocedure de minnelijke onderhandelingen worden voortgezet, geen overeenstemming worden bereikt.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen inclusief bijbehorende stukken ter inzage van 30 april 2015 tot en met 10 juni 2015 bij het Klantcontact Centrum in het gemeentehuis, Markt 21 te Bladel. Het gemeentehuis is geopend op maandag en woensdag van 09.00 tot 19.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. U kunt de stukken ook inzien via internet op www.bladel.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.BPB1018RandwegW-VAST.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • degene die een zienswijze heeft ingebracht én belanghebbend is;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het instellen van beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan is alleen mogelijk gedurende de terinzagelegging. Het beroepschrift moet worden gestuurd naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 11 juni 2015. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State om voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Tegen het verzoekbesluit tot aanwijzing voor onteigening staat geen beroepsmogelijkheid open. Het door de gemeenteraad genomen verzoekbesluit wordt aan de Kroon voorgedragen en behelst een verzoek tot aanwijzing ter onteigening. De Kroon voert de onteigeningsprocedure uit en neemt een onteigeningsbesluit waarin de gronden al dan niet voor onteigening worden aangewezen. Het ontwerp van dit onteigeningsbesluit staat voor belanghebbenden nog open voor zienswijzen. Van de publicatie van het ontwerp onteigeningsbesluit en de terinzagelegging krijgen belanghebbenden tijdig van de Kroon bericht.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met André van der Heijden van de afdeling Ontwikkeling. Voor meer informatie over het verzoek tot onteigening kunt u contact opnemen met Anton van der Staak van de afdeling Ontwikkeling. Zij zijn beiden bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497 361 636.

Bladel, april 2015

Naar boven