Logo Zoetermeer
Ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o., Zoetermeer

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 1 mei 2015, gedurende zes weken, het ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o. op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

De partiële herziening betreft het centrumgebied van de wijk Palenstein (Croesinckplein e.o.).

De herziening van het bestemmingsplan heeft onder andere betrekking op het aantal supermarkten, de woningtypologie en de bouwperiode. In plaats van maximaal 1 supermarkt is in deze partiële herziening het aantal supermarkten niet meer begrensd. De maximaal toegestane bedrijfsvloeroppervlakte detailhandel is niet gewijzigd ten opzichte van het bestemmingsplan Palenstein. Naast gestapelde woningen worden ook grondgebonden woningen mogelijk gemaakt in het oostelijke bestemmingsplanvlak aan de Jan van Beierenlaan. De bouwperiode voor de overgang van het bestaande winkelcentrum naar het nieuwe wordt gewijzigd van 1 jaar in maximaal 2 jaar.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging (van 1 mei 2015 tot en met 11 juni 2015) kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00057-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00057-0002

Inspraakbesluit

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 21 april 2015 op grond van artikel 6, lid 4 van de Participatie- en Inspraakverordening 2008 hebben besloten om geen inspraak te verlenen voorafgaande aan de bestemmingsplanprocedure vanwege de beperkte ruimtelijke impact van de ontwikkeling.

Dit besluit ligt met ingang van 1 mei 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Bezwaar

Tegen dit besluit om geen inspraak te verlenen kunnen belanghebbenden met ingang van 1 mei 2015, gedurende een termijn van zes weken, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Verzoek om voorlopige voorziening met betrekking tot het besluit om geen inspraak te verlenen

Degene die bezwaar heeft gemaakt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht als er sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Zoetermeer, 30 april 2015

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris H.M.M. Koek

De burgemeester C. Aptroot

Naar boven