Onherroepelijk bestemmingsplan ‘TOP-locatieTermunterzijl'
Logo Delfzijl
De raad heeft op 21 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘TOP-locatie Termunterzijl’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is met ingang van 11 december 2014 onherroepelijk.
Het waddenfondsproject ‘Kiek over Diek’ maakt de realisatie van een fietspad mogelijk op en over de zeedijk van Groningen. Een route van 90 kilometer die het meest westelijke punt van Groningen ‘Lauwersoog’ verbindt met het meest oostelijke punt ‘Nieuw Statenzijl’. Op tien punten, gelijkmatig verdeeld over het traject, wordt de route voorzien van transecten. Dit zijn doorsteken naar het achterland, waar aangesloten wordt op bestaande fietsroutes en het fietsknooppuntennetwerk van Groningen.
De knooppunten waar de transecten van de doorgaande route aftakken, worden ingericht als toeristisch overstappunt (TOP) met basale recreactieve voorzieningen. De TOP is een plaats waar bezoekers kunnen overstappen van bijvoorbeeld hun auto op de fiets. Het is een locatie om te parkeren met bescheiden voorzieningen.
In de gemeente Delfzijl worden twee TOP-locaties gerealiseerd. Eén TOP wordt gerealiseerd aan de Diekstok op het braakliggende terrein tussen de jachthaven en de zeedijk van Termunterzijl.
Inzien
Het plan is vanaf vandaag in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur&Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. Ook is het plan in te zien in het gemeentehuis bij afdeling Ontwikkeling, waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum. De digitale versie van het bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.
Naar boven