Logo Brunssum
Vaststelling uitwerkingsplan ‘Uitwerking Doorsteek Centrum’, Brunssum

Beschrijving

Het college van burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt op grond van artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening jo artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het op 21 april 2015 het uitwerkingsplan ‘Uitwerking Doorsteek Centrum’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen hebben betrekking op de regeling ten aanzien van de ontsluiting ter plaatse van de aanduiding ‘ontsluiting’ en een beperkte verhoging van de bouwhoogte van de geprojecteerde bebouwing nabij het nieuwe plein op de hoek van het Koutenveld en de Schiffelerstraat.

Het plangebied van het uitwerkingsplan wordt globaal begrensd door de Kerkstraat in het oosten, de Schiffelerstraat in het zuiden, Koutenveld in het westen en de percelen Koutenveld 20 en Kerkstraat 91-91A in het noorden. Met het uitwerkingsplan wordt invulling gegeven aan de uitwerkingsplicht die is opgenomen in het bestemmingsplan “Doorsteek Centrum”. Het plan maakt binnen het plangebied een promenadegebied mogelijk tussen de Kerkstraat en de Schiffelerstraat en de realisatie van winkels langs deze promenade, met daarboven en langs het Koutenveld woningen.

Procedure

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met ingang van 30 april 2015 gedurende 6 weken ter inzage. Het uitwerkingsplan kan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum. Tevens kan het uitwerkingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website en via de landelijke voorziening Ruimtelijke plannen. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0899.UPDoorsteekCentrum-VA01.

Gedurende de inzageperiode kan beroep worden ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben kenbaar gemaakt ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan, dan wel door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Brunssum, 29 april 2015

Naar boven