Ontwerpbestemmingsplan (inclusief beeldkwaliteitsplan) Uitbreiding Delfstrahuizen-West, Gemeente De Friese Meren (bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)
Logo De Friese Meren
Inzagetermijn
Met ingang van 24 april 2015 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Delfstrahuizen-West met bijbehorende stukken ter inzage.
 
Plangebied
Het plangebied van dit bestemmingsplan is grotendeels geprojecteerd op de agrarische gronden direct ten noordwesten van Delfstrahuizen, oftewel ten westen van de Marwei en ten noorden van de Pier Christiaansleat en ingeklemd tussen Delfstrahuizen en het Tsjûkemar.
De camping langs de Pier Christiaansleat maakt tevens deel uit van het bestemmingsplan.
 
Doel
Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van een woongebied van 40 woningen bij recht (eventueel via een wijzigingsbevoegdheid met 5 woningen te verhogen) en de bouw van maximaal 50 recreatiewoningen ten westen van het woongebied (richting het Tsjûkemar). Daarnaast biedt het plan het kader voor het realiseren van een aantal andere toeristisch-recreatieve voorzieningen in een strook langs de Pier Christiaansleat, waaronder het opwaarderen van de bestaande camping en het realiseren van passantenligplaatsen.
Ter hoogte van Marwei 51 te Delfstrahuizen zal een wegontsluiting ten behoeve van het plangebied worden gerealiseerd.
 
Beeldkwaliteitsplan
Voor de ontwikkeling van het plangebied is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan wordt zowel ingegaan op de gewenste kwaliteit van de te realiseren bebouwing als op de inrichting van de openbare ruimte.
Het beeldkwaliteitsplan zal deel gaan uitmaken van de Welstandsnota van de gemeente.
Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan is overigens als onderdeel van de regels in het bestemmingsplan opgenomen en als bijlage 2 bij deze regels gevoegd.
 
Waar ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure
• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)
• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).
 
Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1921.DEH14UITBREIDING-ON01 .
 
Indienen zienswijze
In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.
• Schriftelijk. Schrijf een brief aan de gemeenteraad van De Friese Meren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:
– ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Delfstrahuizen-West
– waarom u een zienswijze indient
– de datum
– uw naam en adres
– uw handtekening
• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
 
De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan (daaronder begrepen het beeldkwaliteitsplan) waarbij ingediende zienswijzen worden betrokken.
 
 

Joure, 23 april 2015

Naar boven