Logo Berkelland
Vastgesteld bestemmingsplan Eibergen, Grotestraat 30 en Openluchttheater 2014, Berkelland

Op 7 april 2015 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Eibergen, Grotestraat 30 en Openluchttheater 2014” vastgesteld.

Voor de omgeving Grotestraat 30 met Openluchttheater in Eibergen geldt het bestemmingsplan “Eibergen, Centrum 2011”. Volgens dit bestemmingsplan mag het gebied gebruikt worden voor diverse bestemmingen (Groen, Kantoor, Verkeer – verblijfsgebied, enkele maatschappelijke bestemmingen en enkele archeologische dubbelbestemmingen).

Door een herziening van voornoemd bestemmingsplan wordt het mogelijk om in het kader van Beleef de Berkel III de weg om villa Smits aan te passen en te voorzien van parkeerplaatsen. De parkeerplaats achter het voormalige gemeentehuis vervalt en wordt bestemd tot Groen. Het openluchttheater krijgt aangepaste bouwvlakken in verband met uitbreidingswensen.

Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente het bestemmingsplan “Eibergen, Grotestraat 30 en Openluchttheater 2014” gemaakt.

Inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 22 april tot en met 2 juni 2015 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPEBG20140004-0100.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 3 juni 2015 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Naar boven