Logo De Ronde Venen
Vaststelling wijzigingsplan ‘Winkeldijk 28a Abcoude’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 7 april 2015 het wijzigingsplan ‘Winkeldijk 28a Abcoude’ (met identificatienummer NL.IMRO.0736.BPW006winkeldij-va01) hebben vastgesteld (postcode: 1391).

Het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 17 april 2015 gedurende zes weken ter inzage, en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616.

  • Het digitale wijzigingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak wijzigingsplan

Op de Winkeldijk 28a in Abcoude was een rundveehouderij gevestigd. De bedrijfsactiviteiten zijn beëindigd. De huidige eigenaren willen zich op deze locatie bezig gaan houden met “productiegerichte paardenhouderij” (paardenhouderij die op een bedrijfsmatige schaal wordt uitgeoefend en waar uitsluitend of in hoofdzaak handelingen aan en/of met paarden worden verricht die primair gericht zijn op het voortbrengen, africhten en trainen en verhandelen van paarden). Daarvoor is benutting van een wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan “Abcoude Buitengebied”, vastgesteld in 2009, nodig. De wijziging behelst de toevoeging van een aanduiding “paardenhouderij” aan de agrarische bestemming.

Het plangebied behelst een agrarisch perceel aan het riviertje De Winkel, gelegen ten noordwesten van recreatiepark Buitenborgh (noordelijk van de Vinkeveense Plassen). In de directe omgeving van dit agrarische perceel bevinden zich woon-, recreatie-, agrarische en natuurbestemmingen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 17 april tot en met 28 mei 2015) kan beroep worden ingesteld tegen het wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt (er zijn echter geen zienswijzen ingediend);

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;

  • 3. belanghebbenden die reageren op wijzigingen die burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het wijzigingsplan op 7 april 2015 hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage heeft gelegen van 16 januari t/m 26 februari 2015. Er is bij vaststelling één wijziging doorgevoerd: toevoeging aan de planregels van een inrichtingsschets landschappelijke inpassing.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven