Logo Tubbergen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Albergen en Geesteren’, Tubbergen

Burgemeester en wethouders van Tubbergen maken in overeenstemming met artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Albergen en Geesteren” op 30 maart 2015 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde plan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 16 april 2015 voor een periode van 6 weken ter inzage.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het betreft een integrale herziening van de planologische regelingen voor de bebouwde kom van Albergen en van Geesteren en heeft een conserverend en beheersmatig karakter. Dat wil zeggen dat in dit bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen (bijv. woningbouw) mogelijk wordt gemaakt. Als gevolg van landelijke wetgeving moeten alle plannen, die ouder zijn dan tien jaar worden geactualiseerd.

Hoe is het plan in te zien?

Het papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.tubbergen.nl, onder het kopje “direct naar”, daarna klikken op ‘ruimtelijke plannen’ en dan op “ruimtelijke plannen ter inzage’.

Daarnaast is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0183.1410476-vg01.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Wie beroep heeft ingesteld kan, in spoedeisende gevallen, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening, waarmee de werking van het vaststellingsbesluit wordt opgeschort totdat over het verzoek voor een voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven