Logo Voorst
Gecorrigeerd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Engelenburg, Twello, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Gecorrigeerd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Engelenburg, Twello

Met ingang van 16 april 2015 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het (gecorrigeerde) bestemmingsplan Bedrijventerrein Engelenburg, Twello (NL.IMRO.0285.16100-VS01) en de bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad van Voorst gecorrigeerd vastgesteld op 30 maart 2015. Het plan kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw L. Beltman. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 64. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Engelenburg, Twello heeft betrekking op het bestaande be-drijventerrein Engelenburg in Twello. De geldende bestemmingsplannen voor dit bedrijventerrein zijn geactualiseerd. In het bestemmingsplan Bedrijventerrein Engelenburg, Twello wordt het planologisch juridisch kader geboden voor het gehele bedrijventerrein.

Het bestemmingsplan is een gecorrigeerde versie van het plan dat op 1 juli 2013 is vastgesteld door de gemeenteraad van Voorst en waartegen beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De correctie heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 december 2014. In deze uitspraak is aangegeven dat het nieuw vastgestelde plan niet hoeft te worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Tevens is artikel 4 lid 4.4 bij wijze van voorlopige voorziening geschorst. Deze voorlopige voorziening vervalt op het moment dat einduitspraak wordt gedaan door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In de tussenuitspraak geeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de opdracht aan de gemeenteraad om ten aanzien van de binnen de bestemming "Bedrijventerrein" opgenomen afwijkingsbevoegdheid tot het verhogen van de maximale bouwhoogte tot 15 m (artikel 4 lid 4.4), te onderzoeken welke gevolgen deze planregeling heeft voor het woon-en leefklimaat van appellant en te motiveren of die gevolgen planologisch aanvaardbaar zijn, dan wel het plan te wijzigen.

In vervolg hierop heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan gecorrigeerd vast te stellen. Het gecorrigeerde bestemmingsplan wijkt op een onderdeel af van het eerder vastgestelde bestemmingsplan:

Artikel 4 lid 4.4 (afwijken van de bouwregels) is zodanig aangepast dat de afwijkingsbevoegdheid nu uitsluitend van toepassing is op bedrijfsgebouwen van bedrijven op gronden die niet zijn aangeduid met 'Bedrijven tot en met categorie 2'.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan kunnen beroep instellen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen ook beroep instellen. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Twello, 15 april 2015

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven