Logo HaarenGemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning “Haarensteyn”

De raad van de gemeente Haaren heeft op 20 juni 2013 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie Haarensteyn aan Haarensteijnstraat 2 in Haaren. Vanwege deze coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Haaren maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1. Ontwerpbestemmingsplan “Haarensteyn”

 

Haaren

  • Kadastrale percelen sectie E, nummers 2545, 3535, 4719, 4720, 4721, 5079 en 5142.

 

Plangebied

Het plangebied wordt begrenst door de perceelsgrenzen van de huidige terreinen van het voormalige woon- /zorgcomplex Haarensteijn (Haarensteijnstraat 2) en gemeenschapshuis Den Domp (gelegen op de hoek Kerkstraat/Haarensteijnstraat 1 t/m 5, de achterstre perceelsgrenzen van de woningen aan Lindelaan 11 t/m 23, de begraafplaats en de André Vissersstraat tussen de Haarensteijnstraat en de begraafplaats.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het voorliggende bestemmingsplan “Haarensteyn” maakt het mogelijk om een nieuw woonzorgcentrum te realiseren. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan het planologisch mogelijk om, bij het complex behorende parkeervoorzieningen en buitenruimte te realiseren.

Het initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Kom Haaren”. Daarom is een nieuw bestemmingsplan voor deze ontwikkeling nodig.

 

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien dient u een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving” en daarna op ruimtelijke projecten. Via het onderdeel “Projecten Woonomgeving” kunt u naar de link “Haarensteyn”.

Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u het plan vinden via het planidentificatienummer.

Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP14HRNHaarensteyn-ON01.

 

Indienen zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak via telefoonnummer (0411) - 62 72 82. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft consequenties voor het indienen van beroep op het op een later tijdstip vast te stellen bestemmingsplan. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

  • 2. Ontwerpbeschikking Haarensteijnstraat 2, 5076 CN Haaren (UV16431)

 

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning willen verlenen, middels de uitgebreide voorbereidingsprocedure:

 

het oprichten van het woonzorgcomplex Haarensteijn

Activiteit Bouwen en Aanleggen

 

Aangegeven is datum van ontvangst. De ontwerpbeschikking en alle relevante stukken liggen van

3 april 2014 tot en met 14 mei 2014 tijdens openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de Gemeentewinkel in de hal van het gemeentehuis. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien dient u een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411 - 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Ruimtelijke projecten” en zo vindt u onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP14HRNHaarensteyn-ON01

 

Gemotiveerde zienswijzen kunnen door iedereen zowel schriftelijk als mondeling tot en met 14 mei 2014 bij ons college worden ingediend. Belanghebbenden die op de hierboven omschreven wijze zienswijzen hebben ingebracht en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet eerder in staat waren zienswijze in te brengen, kunnen tegen de definitieve vergunning beroep instellen.

Naar boven