Logo Hardenberg
Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling voor pluimveebedrijf aan Schuineslootweg 136 in Schuinesloot, Hardenberg

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Hardenberg maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 15 juli 2013 is voor het bedrijf van H.T. Borstlap een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend voor een pluimveebedrijf aan de Schuineslootweg 136 in Schuinesloot.

Het voornemen van H.T. Borstlap is om het bestaande pluimveebedrijf te wijzigen. In de nieuw te bouwen pluimveestal zullen 59.000 leghennen, koloniehuisvesting (BWL 2009.10V1) of 29.000 leghennen volièrehuisvesting (BWL 2004.10V2).worden gehuisvest.

Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Hardenberg hebben op 25 maart 2014 besloten dat door H.T. Borstlap geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Hardenberg leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens de openingstijden van 9 april 2014 tot en met 20 mei 2014 ter inzage bij de Publieksdienst, Stephanuspark 1 te Hardenberg.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning activiteit milieu. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtsreeks in zijn belang treft.

Naar boven