Logo Oude IJsselstreek2 april 2014 Verkeersbesluit tijdelijke afsluiting Landstraat te Heelweg tijdens een evenement (Dirt Kings)

Nummer: 14uit27502

Verkeersbesluit

Tijdelijke afsluiting Landstraat tijdens een evenement.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek

Wij zijn bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:

  • artikel 18, eerste lid, onderdeel d, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • collegebesluit van 18 december 2012, mandaatregeling 2013.

Dit is nader vastgelegd in het overzicht behorende bij mandaatbesluit 2013, betreffende het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeers-tekens en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, vastgesteld bij collegebesluit van 18 december 2012.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vanwege een evenement is het nodig om gedurende een aantal momenten tijdens het evenement Dirt Kings de Landstraat te Heelweg af te sluiten.

Vereiste van b esluit

Op grond van het bepaalde in artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijke plaatsing van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke maatregelen, indien de omstandigheden die tot de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden, dan wel zich regelmatig voordoen.

Motivering

  • Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het nodig de Landstraat af te sluiten voor alle verkeer.

  • Dit is nodig, omdat het evenement plaats vind op de openbare weg waardoor er geen doorgaand verkeer door kan.

  • Voor het verkeer zijn alternatieve routes beschikbaar.

  • Het betreft een jaarlijks evenement dat op verschillende data plaatsvindt.

  • Bij de maatregel spelen tegenstrijdige belangen en één en ander gaat ten koste van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, maar het realiseren van een veilige situatie weegt het zwaarst.

De betreffende weg is gelegen in Heelweg en in beheer bij de gemeente Oude IJsselstreek. Daarom is het niet noodzakelijk, dat het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg, wordt gehoord (artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer).

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps (Noord- en Oost Nederland, district Achterhoek politie team Oude IJsselstreek, brigadier van politie).

Besluit

Op grond van bovenstaande besluiten Burgemeester en wethouders van de Gemeente Oude IJsselstreek een de Landstraat in de Heelweg voor alle verkeer af te sluiten door plaatsing van bord C1 volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en door de inzet van verkeersregelaars, zulks gedurende het evenement.

Gendringen, 2 april 2014

Namens burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek,

M.Daniëls

Team Publieksbalie

Mededelingen

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit bekend hebben gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen.

Het maken van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. Bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland te Arnhem kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven