MER – beoordelingsbesluit voor Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. aan Pontonweg 10 te Almere, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Provincie Flevoland

Wet milieubeheer

Het College van Gedeputeerde Staten van Flevoland maken op grond van artikel 7.17 van de wet Milieubeheer het volgende bekend:

MER – beoordelingsbesluit

Het aangevraagde goedkeuringsbesluit voor de verandering van een inrichting bedoeld voor het op- en overslaan en het be- en verwerken van afval-, bouw- en grondstoffen en de productie van beton en betonwaren, is ingevolge het vigerende Besluit milieu-effectrapportage 1994 m.e.r.- beoordelingsplichtig, omdat volgens gedeputeerde Staten van Flevoland met maken van een MER niet nodig is.

De directeur Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek heeft namens Gedeputeerde Staten van Flevoland op 27 maart 2014 op grond van artikel 7.17 Wet milieubeheer besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een goedkeuringsbesluit voor Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. aan de Pontonweg 10 te Almere geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden gemaakt, omdat zich geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die noodzaken tot het opstellen van een milieueffectrapport. Dit besluit is genomen aan de hand van de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven omstandigheden, die betrekking hebben op de kenmerken van het project, de plaats waar het project wordt verricht en de kenmerken van het potentiële effect van het project.

Ter inzage

Het m.e.r. beoordelingsbesluit ligt voor een ieder ter inzage vanaf donderdag 3 april 2014 tot en met woensdag 14 mei 2014 op de volgende plaatsen en tijden:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere op werkdagen tijdens kantooruren;

  • bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Botter 14-15, Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren.

Tevens zal de beschikking voor een ieder toegankelijk zijn via de website

http://www.ofgv.nl/beschikking /.

Zienswijzen

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk, omdat het een voorbereidingsbeslissing is in de zin van artikel 6:3 Algemene wet bestuursrecht. Belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in de inspraak- en/of rechtbeschermingsprocedures in het kader van de procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Nadere inlichtingen

Voor inlichtingen over de procedure kunt u zich wenden tot de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (088-6333000).

Naar boven