Logo StrijenVerkeersbesluit gemeente Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen,

•Krachtens het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 en het bepaalde in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

Overwegende dat:

Ter plaatse van de Randweg in Strijen:

  • Met regelmaat voetgangers in de berm lopen langs de gehele Randweg;

  • Het wenselijk is de verkeersveiligheid te vergroten door voetgangers te verbieden;

  • Dit door middel van borden dient te worden aangegeven.

Gelet op de bepalingen in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

Besluit:

  • Verbod voor voetgangers instellen voor de Randweg in Strijen;

  • Deze maatregel aangeven door plaatsing van het bord C16 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Strijen, 24 maart 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd;

de secretaris, de burgemeester,

C.J. de Visser A.J. Moerkerke

Bekendmaking van dit besluit geschiedt overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW.

Tegen het bovenstaande besluit kunt u binnen 6 weken na de verzending van deze brief schriftelijk bezwaar indienen bij ons college. In het bezwaarschrift moeten in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit vermeld worden. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 12 weken in beslag nemen. Deze termijn van 12 weken kan met 6 weken verdaagd worden.

Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij rechtbank Rotterdam via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten).

Naar boven