Logo Beesel
Ter inzage legging Ontwerp – Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen en bijbehorend Plan-MER, Beesel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de ontwerp – Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen en bijbehorend plan-MER gereed is.

Ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie en bijbehorend Plan-MER

In 2011 is het Masterplan Maasplassen opgesteld dat een wervend toekomstperspectief laat zien voor de Maasplassen voor de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal, Roermond en Beesel. Aan het Masterplan komt echter geen (juridische) status toe. Daarom wordt dit Masterplan vertaald in een Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen. Deze structuurvisie is een thematische structuurvisie en geeft een ruimtelijk beeld van de Maasplassen ten aanzien van de aspecten water, natuur en landschap, recreatie & toerisme en watergerelateerde woon- en werkfuncties en maakt inzichtelijk welke ruimtelijke ontwikkelingen in het Maasplassengebied zijn aangezet voor de toekomst en welke de doelsituatie voor 2030 wordt. Met deze gemeenschappelijk gedragen toekomstvisie kunnen ontwikkelingen beter en met meer onderlinge samenhang tot stand worden gebracht. Daarnaast maakt de structuurvisie het voor de gemeenten mogelijk om beter samen met andere organisaties ruimtelijke ontwikkelingen te realiseren.

Gezien de aard van de ingrepen en projecten in het Masterplan Maasplassen en de daarmee (mogelijk) samenhangende consequenties voor de omgeving is het noodzakelijk om, voorafgaand aan de Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen, een Plan-MER op te stellen. De m.e.r.-procedure dient ter ondersteuning van de besluitvorming over deze Structuurvisie.

Ter inzage

De ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen en bijbehorende Plan-MER ligt met ingang van 3 oktober tot en met 13 november 2013 tijdens kantooruren ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis van Beesel, Raadhuisplein 1 te Reuver. Daarnaast ligt het plan ook ter visie bij de 4 andere gemeenten. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de heer H. Engelen van de afdeling Grondgebied, via telefoonnummer 077-4749292.

De ontwerp Structuurvisie en bijbehorende Plan-MER is vanaf 3 oktober 2013 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.Beesel.nl . Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Inspraak

Gedurende genoemde periode van zes weken kan een ieder schriftelijke zienswijzen over de ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen en bijbehorend MER naar voren brengen.

Deze kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van:

de gemeente Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt

de gemeente Leudal, postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen

de gemeente Maasgouw, postbus 7000, 6050 AA Maasbracht

de gemeente Roermond, postbus 900, 6040 AZ Roermond

de gemeente Beesel, postbus 4750, 5953 ZK Reuver

Informatiebijeenkomsten

Op donderdag 10 oktober aanstaande vindt om 19.00u in de Tuinzaal van het Stadhuis in Roermond (Markt 31 te Roermond) een informatiebijeenkomst plaats. Na een toelichting over de structuurvisie kunt u kennis nemen van het plan met bijbehorende plankaart, en desgewenst vragen stellen. Ook kunt u een schriftelijke inspraakreactie geven. Hiervoor zijn formulieren aanwezig.

Op donderdag 24 oktober om 19.30u aanstaande vindt een soortgelijke informatiebijeenkomst plaats in Cultureel Centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100 te Heel.

Vervolg

Na de terinzageperiode zal de gemeenteraad geïnformeerd worden over de eventueel naar voren gebrachte zienswijzen. De gemeenteraad zal worden gevraagd, met inachtneming van de naar voren gebrachte zienswijzen, de structuurvisie vast te stellen. Ook de definitieve structuurvisie zal ter inzage worden gelegd. De structuurvisie is voor de inwoners niet direct bindend. Er zal dan ook geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid volgen na de raadsvaststelling.

Beesel, 16 september 2013

Burgemeester en wethouders van Beesel, R.R.M. Halffman secretaris

P. Dassen-Housen burgemeester

Naar boven