Logo Voerendaal
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Holleweg 5–13 te Craubeek’, Voerendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht,de gemeenteraad van Voerendaal in de openbare vergadering van 13 maart 2014 het bestemmingsplan ‘Holleweg 5-13 te Craubeek’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan geeft de planologische ontwikkeling weer van het Landbouwmechanisatiebedrijf Horsmans te Craubeek. Enerzijds worden een aantal bestaande elementen positief bestemd en anderzijds zijn een aantal uitbreidingsmogelijkheden in het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijzen die zijn ingediend op het ontwerp bestemmingsplan zijn door de raad beantwoord. Indien daartoe aanleiding bestond heeft dit geleid tot aanpassingen in het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast zijn er ambtshalve een aantal wijzigingen aangebracht in het plan. Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding (plankaart), in de planregels en in de toelichting.

Inzage en raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken (waaronder de Nota van zienswijzen en het overzicht met ambtshalve wijzigingen) liggen vanaf 27 maart 2014 conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 en zijn tevens elektronisch te raadplegen via de website www.voerendaal.nl onder het kopje ’bestemmingsplannen’ of via de volgende directe internetlink op de landelijke website voor ruimtelijke plannen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0986.BPholleweg5-VA01.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende 6 weken beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. De beroepstermijn loopt van 27 maart tot en met 7 mei 2014. Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de genoemde periode beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via telefoonnummer (070) 426 44 26.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Laudy van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (045) 575 33 99.

Naar boven