Logo Bellingwedde
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplannen Wedde-Wedderheide en Vriescheloo en ontwerpbesluit hogere waarden, Bellingwedde

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde maken onder verwijzing naar artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110a van de Wet geluidhinder bekend dat de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen, alsmede een ontwerpbesluit hogere grenswaarden:

Ontwerpbestemmingsplan Wedde-Wedderheide

Het plangebied van dit bestemmingsplan is de kom van de kern Wedde inclusief Wedderheide (onder meer de Lageweg). Voor het gebied de Wedderbergen en Wedderveer geldt een ander bestemmingsplan, net als voor het buitengebied.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn alle aanwezige functies bestemd. Er is aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Waar mogelijk wordt ingespeeld op (bedrijfs)ontwikkelingen ter versterking van het economisch draagvlak, de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten en plattelandsontwikkeling meer in het algemeen. In het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele aanpassingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van het vooroverleg.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt ruimte voor de bouw van een woning aan de Lageweg in Wedde tussen de nummers 48 en 52. Dit in verband met compensatie van een woningbouwmogelijkheid aan de Hoofdweg nabij de burcht. De locatie van deze woning zal de wettelijke geluidsnorm genoemd in de Wet geluidhinder overschrijden, om welke reden het college tevens ter inzage legt een:

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Ten behoeve van de bouw van een woning aan de Lageweg in Wedde, tussen de nummers 48 en 52.

Ontwerpbestemmingsplan Vriescheloo

Eveneens ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Vriescheloo en kent dezelfde procedure als hierboven beschreven bij het ontwerpbestemmingsplan Wedde. Het plangebied is de bebouwde kom van Vriescheloo. Voor de overige, buiten de kom gelegen, delen van Vriescheloo geldt het bestemmingsplan Buitengebied.

Waar ter inzage?

De ontwerpbestemmingsplannen en het ontwerpbesluit hogere waarden worden met ingang van donderdag 27 maart 2014 gedurende zes weken op de volgende wijze ter inzage gelegd en beschikbaar gesteld:

  • via de website van de gemeente www.bellingwedde.nl (u kunt deze stukken vinden door achtereenvolgens te klikken op burgers en bedrijven, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in procedure),

  • via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en

  • in het gemeentehuis te Wedde, Hoofdweg 2. Op afspraak kunnen de stukken buiten de openingstijden van 9.00-12.00u worden ingezien.

Wilt u een reactie hierop geven?

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken over de ontwerpbestemmingsplannen aan de gemeenteraad van Bellingwedde, Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde. Eventuele zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen worden gericht aan het college van B&W met hetzelfde adres. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend na telefonische afspraak (tel. nr. 0597-537100). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven