Logo Heiloo
Vastgesteld bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo en reactieve aanwijzing provincie, Heiloo

Vanaf donderdag 27 maart 2014 ligt het op 3 februari 2014 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo en de reactieve aanwijzing van de provincie gedurende zes weken t/m woensdag 7 mei 2014 ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek Heiloo. Ook kan het plan digitaal worden geraadpleegd.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied maakt deel uit van het grotere bedrijventerrein Boekelermeer dat voor het grootste gedeelte op grondgebied van Alkmaar is gelegen.

Het omvat in grote lijnen het als volgt begrensde gebied:

  • aan de westzijde de ringsloot;

  • aan de noordzijde de gemeentegrens met Alkmaar;

  • aan de oostzijde het bedrijventerrein Boekel tevens grens met de gemeente Castricum;

  • aan de zuidzijde de Kanaalweg.

Met het bestemmingsplan wordt het eerdere bestemmingsplan Boekelermeer -Zuid 3 uit 2003 geactualiseerd.

Een wettelijk verplichte herziening, nieuwe ontwikkelingen en gewijzigde inzichten hebben geleid tot dit nieuwe bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet in een geactualiseerde beheerregeling van het aan de oostzijde gelegen plangebied op basis van het eerder door de gemeenteraad vastgestelde stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan; aan de westzijde is in grote lijnen de regelgeving uit het eerdere bestemmingsplan overgenomen, voorzien van een wijzigingsbevoegdheid voor het doorverbinden van het bedrijventerrein met dat van Alkmaar en een wijzigingsbevoegdheid teneinde in te kunnen spelen op mogelijke thans nog niet voorziene functiewijzigingen in de toekomst.

Tenslotte is voorzien in een nieuwe hoofdontsluitingsweg aansluitend op de Kanaalweg.

Inhoud reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 5 maart 2014 een aanwijzingsbesluit ex artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening genomen die er toe strekt dat de onderdelen van het bestemmingsplan die zien op de realisatie van een windturbine, geen deel blijven uitmaken van dit bestemmingsplan en (vooralsnog) ook niet in werking treden.

Ter inzage

Vanaf donderdag 27 maart 2014 liggen het bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo en de reactieve aanwijzing gedurende zes weken ter inzage bij:

  • de informatiebalie in het gemeentehuis;

  • de bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, geopend dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur, woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Inzien op internet

U kunt het bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo en de reactieve aanwijzing ook raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl , bij ‘buurt’, ‘ruimtelijke ordening’ en dan onder ‘bestemmingsplannen’.

Ook zijn het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing in te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.BPBoekelermrHeiloo-VST1 en NL.IMRO.9927.RABoekelermrHeiloo-VG01).

Beroep tegen bestemmingsplan

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden, die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep tegen reactieve aanwijzing

Tevens kan een belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage legging op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoek een voorlopige voorziening te treffen. De Voorzitter kan dit doen, als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, met uitzondering van de gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen, en het aanwijzingsbesluit treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Als binnen de termijn naast het beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het desbetreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het bestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met de gemeente Heiloo, afdeling VROM, telefoonnummer (072)5356746.

Naar boven