Logo Beesel
Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan bebouwde gebieden, Beesel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel maken bekend, dat met ingang van 27 maart 2014 gedurende zes weken het voorontwerp-bestemmingsplan Bebouwde Gebieden ter inzage ligt.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis van Beesel, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het plan kunt u digitaal inzien op de website van de gemeente www.beesel.nl>inwoners>bouwen en wonen>bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op 8 en 9 april zijn er inloopavonden in het gemeentehuis. Tijdens de inloopavonden kunt u vragen stellen over het bestemmingsplan. Ter voorkoming van onnodige wachttijden moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt dit doen via de klantenbalie van het gemeentehuis, telefoonnummer 077 474 9292.

Mogelijkheid om te reageren.

In de periode waarin het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Beesel, Postbus 4750 5453 ZK Reuver. Hiervoor kunt u het formulier gebruiken dat u vindt bij de bestanden van het bestemmingsplan die u kunt inzien op de website van de gemeente.

Het plangebied.

De kernen Beesel, Reuver en Offenbeek en de bedrijventerreinen Molenveld, Roversheide en Maasveld vallen binnen het bestemmingsplan. Binnen dit bestemmingsplan valt ook de Reuverboulevard. Dit is het gebied dat grenst aan de bebouwde kom ent ligt tussen Rijksweg en Spoorlijn vanaf de rotonde Drakenrijk. De plangrenzen sluiten grotendeels aan bij de grenzen van het bestemmingsplan Buitengebied. De bebouwing in het buitengebied, de woonbuurt Rijkel en de bebouwing langs de Bussereindseweg (met uitzondering van de huisnummers 2 en 4) vallen daardoor buiten dit bestemmingsplan.

Doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bebouwde gebieden geeft een eenduidige en uniforme juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing. Het voorontwerp-bestemmingsplan is een actualisatie van de huidige op onderdelen verouderde bestemmingsplannen.

Ontwikkelingen waarvoor de gemeente vergunningen heeft verleend, zijn in het nieuwe bestemmingsplan meegenomen. Het bestemmingsplan biedt in de regels meer gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden. De gemeente verruimt bijvoorbeeld de maximale oppervlakte voor het bouwen van aan- en bijgebouwen bij woningen.

Reuver, 19 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Beesel, R.M.M. Halffman, secretaris

P. Dassen-Housen, burgemeester

Naar boven