Logo Amsterdam - Nieuw-West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Sportpark Sloten, Amsterdam – Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 19 februari 2014 het bestemmingsplan Sportpark Sloten gewijzigd heeft vastgesteld alsmede dat de deelraad krachtens artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Met dit bestemmingsplan wordt het beleid van stadsdeel Nieuw-West vertaald in een actuele juridisch planologische regeling. Op het sportpark zijn de bestaande functies overwegend conserverend bestemd. Voor een perceel aan de Sloterweg is een uitwerkingsplicht voor woningen opgenomen. Het bestemmingsplan Sportpark Sloten, betreft het Sportpark Sloten, enkele percelen aan de Sloterweg en een gedeelte van de Anderlechtlaan. Het plangebied wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: het hart van de Sloterweg/het hart van de sloot ten zuiden van de bestaande woningen aan de Sloterweg;

  • aan de oostzijde: het hart van de Anderlechtlaan;

  • aan de zuidzijde: het hart van de sloot ten noorden van de Rijksweg A4;

  • aan de westzijde: de sloot tussen het sportpark en het volkstuinencomplex.

Bij de vaststelling van het plan heeft de deelraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen. Het vaststellingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het bestemmingsplan met bijlagen liggen van donderdag 27 maart tot en met woensdag 7 mei 2014 ter inzage op het stadsdeelkantoor aan het Osdorpplein 1000, voor openingstijden zie www.nieuwwest.amsterdam.nl . Het plan is digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1007BPSTD-VG01

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de deelraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan.

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 26 maart 2014

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

M. Muller, secretaris

Naar boven