Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit voor het inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats - Fatimaplein 8 Munstergeleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken onderstaande verkeersmaatregel bekend voor het inrichten van een individuele gehandicaptenparkeerplaats bij het Fatimaplein 8 in Munstergeleen.

V erkeers maatregel

Deze verkeersmaatregel zal uitgevoerd worden middels het plaatsen bij een bestaand parkeervak van het bord gehandicaptenparkeerplaats (E06) met daaronder het kenteken op een onderbord (OB309) en een 30-30 tegel met het rolstoelsymbool in het betreffende vak.

Op de foto’s behorend bij het verkeersbesluit is de situering van de beoogde parkeerplaats aangegeven.

Overwegingen

In 2012/2013 is het Fatimaplein door de gemeente gereconstrueerd. Tijdens de werkzaamheden is in de nieuwe situatie voor een bestaande IGPP een plek zo dicht mogelijk bij de woning tijdelijk ingericht als IGPP. Gezien de wijzigingen is het nu van belang de nieuwe locatie formeel via een verkeersbesluit aan te wijzen.

Op grond van artikel 3 van de “Beleidsregel aanwijzing gehandicaptenparkeerplaatsen 2007” komt de gebruiker in aanmerking voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats.

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, de bescherming van weggebruikers en passagiers, de waarborging van de bereikbaarheid, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsmede de voorkoming van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder wordt het noodzakelijk geacht om deze individuele gehandicaptenparkeerplaats in te richten. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a tot en met c en artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

Het Fatimaplein is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

De in te stellen individuele gehandicaptenparkeerplaats gaat ten koste van één algemene parkeerplaats. Het is echter gezien de medische situatie van de aanvrager en de geldende beleidsregels niet onredelijk om de parkeerplaats toe te wijzen. Overige bewoners en automobilisten kunnen gebruik maken van de algemene parkeerplaatsen in de buurt.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 20 maart 2014 tot en met woensdag30 april 2014. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA SITTARD

Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en, de gronden van het bezwaar.

Naar boven