Logo Ouderkerk
Wijzigingsplan Middelblok 11–13, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken bekend dat zij op 4 maart 2014 het wijzigingsplan Middeldblok 11-13 hebben vastgesteld. Vanaf donderdag 20 maart 2014 ligt het vastgestelde wijzigingsplan voor een periode van zes weken ter inzage.

In het huidige bestemmingsplan Middelblok is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid heeft in het kader van de Ruimte voor ruimte regeling de bestemming van de gronden te wijzigen van Agrarisch naar Wonen.

Met dit wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan deze bevoegdheid ten behoeve van de bouw van een extra woning op het perceel aan het Middelblok 11-13. Er heeft een kleine wijziging plaatsgevonden ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan. In dit vastgestelde plan is het niet meer mogelijk om bijgebouwen te realiseren voor de paardenbak. Hierdoor blijven doorzichten gehandhaafd. Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0644.BP1322MI004-VG01 en via de website van de gemeente Ouderkerk, www.ouderkerk.nl .

U kunt de stukken tevens inzien in het gemeentehuis te Ouderkerk. De stukken zijn in te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Beroep

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht, door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht en door diegenen die bezwaar hebben tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan.

Het besluit van burgemeester en wethouders van Ouderkerk treedt overeenkomstig artikel 3.9a, vierde lid van de Wet ruimtelijke ordening in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

18 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven