Logo Utrecht (Utr)Kennisgeving M.E.R. beoordelingsbesluit Motorcrosscircuit Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht hebben 24 februari 2014 een aanmeldingsnotitie ontvangen van het Motor Crosscircuit Utrecht (dossiernummer HZ_WABO-14-05584). De aanleiding hiervoor is de wijziging in het gebruik van het Motorcrosscircuit aan de Isotopenweg 27 te Utrecht. Omdat motorcrosscircuits worden genoemd in de D-lijst behorend bij het Besluit Milieueffectrapportage, moet voor deze activiteit een MER-beoordeling worden uitgevoerd. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie Mer, waaruit blijkt dat de wijziging geen nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben, hebben wij besloten dat er geen milieu-effectrapport hoeft te worden opgesteld.

Wij geven kennis van het feit dat de aanmeldnotitie en ons besluit voor 6 weken ter inzage liggen.

Bezwaar en beroep:

Het doel van de m.e.r-procedure is het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen in de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning. Omdat een m.e.r.-beoordelingsbesluit een voorbereidingsbesluit in de zin van art 6:3 Algemene wet bestuursrecht is, is het niet mogelijk om bezwaren in te dienen of in beroep te gaan. Dit is alleen mogelijk als een belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen te zijner tijd bij de inspraakprocedure voor de aanvraag om een omgevingsvergunning Wabo ingediend worden.

Ter inzagelegging:

U kunt de aanmeldingsnotitie en ons besluit inzien van 19 maart 2014 tot en met 29 april 2014 bij de gemeente Utrecht. Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, Rachmaninoffplantsoen 61 op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur, telefoonnummer (030) 286 46 02.

Naar boven