Logo Overbetuwe
Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Elst, Industrieweg, Overbetuwe

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij het wijzigingsplan Elst, Industrieweg op 11 maart 2014 gewijzigd vaststelden. Ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan zijn de volgende aanpassingen verwerkt:

  • bevi-bedrijven zijn in het gehele plangebied uitgesloten;

  • in artikel 1 is ook het in februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Overbetuwe, Parapluplan bedrijventerrein van toepassing verklaard.

Het wijzigingsplan ligt vanaf donderdag 20 maart 2014 tot en met woensdag 30 april 2014 ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30 – 17.00 uur, donderdag van 8.30- 20.00 uur en vrijdag van 8.30 – 13.00 uur).

Het vastgestelde plan en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0169ELSTindustrweg-VSG1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://bronro.overbetuwe.nl/E1B86733-5CDB-4E0F-B771-858CE6A9E8B4/ .

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl , onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Waar gaat het uitwerkingsplan over?

Het plan is een wijziging van het bestemmingsplan Elst, bedrijventerrein De Aam. Het ontwerp maakt herstructurering van het voormalig Luxanterrein op bedrijventerrein De Aam planologisch mogelijk.

Bent u het met het uitwerkingsplan niet eens?

Dan kunt u uiterlijk op donderdag 1 mei 2014 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U schrijft in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit van burgemeester en wethouders. Stuur een kopie van dit besluit mee. Geeft u ook aan waarom u het niet eens bent met dit besluit. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpuitwerkingsplan zijn zienswijzen bij burgemeester en wethouders ingediend. Als u een zienswijze indiende en belanghebbende bent, kunt u binnen genoemde termijn beroep instellen. Diende u geen zienswijze in, dan kunt u alleen binnen genoemde termijn beroep instellen als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend.

Tegen de wijzigingen in het plan kunt u beroep instellen als u belanghebbende bent.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift alle beroepsgronden tegen dit besluit moet aangeven. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U kunt in uw beroepschrift alleen een beroep doen op rechtsregels die bedoeld zijn om uw eigen belang te beschermen. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op vrijdag 2 mei 2014. Het indienen van een beroepschrift houdt dit niet tegen. Om de werking van dit besluit uit te stellen, moet u naast uw beroepschrift vragen om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Stuur een kopie van uw beroepschrift mee. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Naar boven