Logo Bunschoten
Vastgesteld bestemmingsplan Groeneweg, Bunschoten

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het bestemmingsplan “Groeneweg” op 6 maart 2014 door de gemeenteraad ongewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken liggen vanaf 20 maart 2014 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage. Tijdens kantooruren kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid ruimtelijke ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunt u een afspraak maken om het bestemmingsplan buiten kantooruren in te zien. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente www.bunschoten.nl . Klik links in het menuscherm op Bewoners vervolgens op Wonen en Leven daarna op Bouwen en ten slotte op Bestemmingsplannen online. Klik onder op de pagina op de link “klik hier voor de overzichtskaart” en klik tot slot op de locatie van de Groeneweg (nabij huisnummer 24). Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.Buitengebied0602-0301 in te vullen.

Plangebied

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op twee percelen. Op het ene perceel, gelegen achter Groenweg 24, was een nertsenhouderij gevestigd die de gemeente in 2009 heeft aangekocht. De bedrijfsactiviteiten zijn nu beëindigd en dit perceel is na ontmanteling van de farm ingericht als weidegebied. Op het andere perceel, gelegen naast Groeneweg 22, zullen maximaal 4 woningen worden gerealiseerd met toepassing van de “ruimte voor ruimteregeling”.

Beroep

Omdat er géén zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan en omdat er géén wijzigingen zijn aangebracht bij de vaststelling kan er uitsluitend beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen bij de Gemeenteraad in te dienen.

Een beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag van de ter inzage legging van dit besluit. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn, tenzij aanvullend op het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Indien beroep is ingesteld, kan namelijk een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, indien er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Indien dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is er opnieuw griffierecht verschuldigd.

Bunschoten, 19 maart 2014

Naar boven