Logo Onderbanken
Vaststelling bestemmingsplan ‘Schinveldse Es’, Onderbanken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 februari 2014 het bestemmingsplan "Schinveldse Es" gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan Schinveldse Es bevat 5 deelgebieden, waar diverse inrichtingsmaatregelen ter uitvoering van de wettelijke herverkaveling zijn voorzien.

Plangebied 1 tussen de Eindstraat en de Beemderweg: het inrichten van nieuwe natuur;

Plangebied 2 ten oosten van de kern Schinveld: met name bedoeld voor het aanplanten van landschapselementen en de verplaatsing/herbouw van stalletjes;

Plangebied 3 in het noordoostelijk deel tegen de Duitse grens: het inrichten van nieuwe natuur;

Plangebied 4 in het zuidoostelijk deel nabij de Russcher: de afgraving en verschraling van het gebied in combinatie met nieuwe natuur;

Plangebied 5 tussen de Eindstraat – Rode Beek – N274 en St. Janshof: de aanleg van een waterbuffer in combinatie met natuurontwikkeling.

Wijzigingen

Het plan is op enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn grotendeels naar aanleiding van de ingediende zienswijzen aangebracht. De wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit met bijbehorende Nota van zienswijzen.

Het betreft de volgende aanpassingen ten opzichte van het ontwerpplan:

  • In de toelichting in § 2.2.2. en 4.3.2 wordt verwezen naar de actuele wetgeving Barro en Rarro;

  • Op de verbeelding wordt de correcte gebiedsaanduiding "geluidzone – luchtvaart" opgenomen;

  • In de regels in artikel 14.1 wordt verwezen naar het "besluit militaire luchthavens";

  • Het bouwvlak aan de Heerenweg wordt verplaatst naar een locatie aan de Bovenste Heiweg, kadastraal bekend onder nummer D 344;

  • Het gewijzigde terrein van de Politie Hondenvereniging aan de Julianastraat wordt binnen het plangebied opgenomen, inclusief de bijbehorende verbeelding en regels.

Verder worden twee bijlagen vervangen door de meest actuele versie: Actualisering vooronderzoek bodem en een Quickscan Flora en Fauna en worden twee extra bijlagen toegevoegd: Aanvullend onderzoek Flora en Fauna en een Archeologisch onderzoek waterbuffer.

Ambtshalve worden de artikelen "waarde – archeologie 3" en "waarde – archeologie 4" toegevoegd.

Inzage en beroep

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 20 maart tot en met woensdag 30 april 2014 tijdens de reguliere openingstijden ter inzage in het gemeentehuis aan de Kloosterlaan 7 te Schinveld. Voor het inzien buiten de openingstijden, kan contact worden opgenomen met de behandelend ambtenaar, mevr. W. Smeets, telefoon 045-5278750.

Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0881. BPSchinveldseEs -VG01

of de gemeentelijke website www.onderbanken.nl >wonen, werken en leven>wonen en bouwen> bestemmingsplannen>bestemmingsplan Schinveldse Es.

Gedurende de inzagetermijn (tot en met 30 april 2014) kan tegen dit besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenterad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Schinveld, 19 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Onderbanken

Naar boven