Logo Amsterdam - Centrum
Ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Bínnenstad’, Amsterdam – Centrum

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum heeft bij besluit van 4 maart 2014 het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad’ vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

De directe aanleiding voor deze herziening ligt in de uitspraak van de Raad van State op de beroepschriften (uitspraak van 9 januari 2013, zaak 201205781/1/R1), welke waren ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zuidelijke Binnenstad’. Daarnaast zijn er sinds de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een aantal onjuistheden in het plan geconstateerd. De feitelijke, vergunde situatie van een aantal percelen was niet juist opgenomen in het bestemmingsplan Zuidelijke binnenstad. Met deze herziening worden deze onjuistheden gecorrigeerd. De herziening maakt geen nieuwe functies of nieuwe bouwmogelijkheden mogelijk. De herziening betreft de volgende adressen: Korte Leidsedwarsstraat 195-201, tuin achter Lijnbaansgracht 274, Leidsestraat 32, Amstelstraat 2-12, Lange Leidsedwarsstraat 214-216, Prinsengracht 512, Utrechtsedwarsstraat 67, Thorbeckeplein 3, Reguliersdwarsstraat 17-19, Reguliersbreestraat 4-6 en Vijzelstraat 109-111.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad’ met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 op papier ter inzage op het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1401BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. Stadsdeel Centrum, Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek, t.a.v. mevr. I. Klarenbeek, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Mondelinge zienswijzen

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Realisatie Fysiek van stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 20 maart 2014

Naar boven