Logo Hollands KroonHollands Kroon - week 12 Mer beoordelingsbesluit Molenweg 9 Middenmeer

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.

Grondslag: artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer

Onderwerp: Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit

Plangebied: Molenweg 9, Middenmeer

Doel plan: Op 14 januari 2014 is bij de aanvraag om een omgevingsvergunning activiteit milieu de M.e.r.-beoordelingsnotitie Gemengd bedrijf V.O.F. Sol (van 29 november 2013) ingediend.

Uit deze mer-beoordelingsnotitie blijkt dat initiatiefnemers voornemens zijn om de pluimveehouderij aan Molenweg 9 in Middenmeer uit te breiden met 67.300 vleeskuikens. Hiermee wordt de uitbreiding van de inrichting m.e.r.-beoordelingsplichtig.

Burgemeester en wethouders hebben op 25 februari 2014 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden uitgevoerd, omdat er geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het besluit en alle ter zake zijnde stukken kunt u van 20 maart 2014 tot en met 30 april 2014 inzien op het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting. Adres: De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de nog uit te voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht –omgevingsvergunning voor de activiteit milieu- ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Naar boven