Logo Valkenburg aan de GeulVerkeersbesluit parkeerschijfzone gemeentehuis

d.d. 4 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van

• Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

• Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden

Het gewenst is om

Het parkeerterrein, bedoeld voor bezoekers van het gemeentehuis, te voorzien van een maximale parkeerduur van 2 uur.

Motivering

Het parkeerterrein van het gemeentehuis is primair bedoeld voor bezoekers van het gemeentehuis. Het terrein is echter vrij en onbeperkt toegankelijk terwijl er op alle andere parkeerplaatsen in de omgeving sprake is van parkeerregulering. In de praktijk betekent dit dat er dagelijks wordt geparkeerd door bezoekers/toeristen die het parkeerregime ontwijken. Daardoor resteert er weinig tot geen plaats voor de bezoekers van het gemeentehuis. Door het instellen van een maximum parkeerduur middels een blauwe schijf, blijft het voor bezoekers van het gemeentehuis mogelijk om gratis te parkeren, maar worden langparkeerders geweerd.

Bebording en markering

Bij de toegangsweg tot het parkeerterrein komt bord E10zb (en E11ze), met opschrift ‘max 2h’, en onderbord “6.00 – 20.00 h.” te staan. De parkeervakken zelf worden voorzien van een blauwe doorgetrokken markering.

Belangenafweging

Door het instellen van de parkeerschijfzone wordt de bruikbaarheid van de parkeerplaatsen voor bezoekers van het gemeentehuis gewaarborgd. Voor andere parkeerders zijn er voldoende vergunninghouders- dan wel betaalde parkeerplaatsen in de omgeving beschikbaar.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld danwel dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie, basiseenheid Heuvelland.

Besluiten

  • I.Tot het instellen van parkeerschijfzone op het parkeerterrein bij het gemeentehuis en wel tussen 8.00 en 20.00 uur met een maximale parkeerduur van 2 uur.

  • II.Een en ander door middel van het plaatsen van bebording E10zb en E11ze, onderbord “6.00 – 20.00 h.” en blauwe doorgetrokken markering langs de parkeervakken.

  • III.Te bepalen dat bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door middel van publicatie in de Staatscourant.

Valkenburg aan de Geul, 4 februari 2014

Namens het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul,

Ing. A.M.Y. Damen

Beleidsmedewerker afdeling Wonen en Leven

Mededelingen

De bekendmaking van dit besluit geschiedt door plaatsing van het besluit in de Staatscourant. Het besluit treedt in werking op de dag volgend op de publicatiedatum.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Valkenburg aan de Geul, Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg aan de Geul. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.naam en adres;

  • b.de dagtekening;

  • c.omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is: Verkeersbesluit ‘Instellen maximale parkeerduur parkeerterrein gemeentehuis;

  • d.de gronden van het bezwaar (motivering).

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens bij de president van de Arrondissementsrechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Naar boven