Logo Korendijk
Vaststelling wijzigingsplan ‘Leenheerengorzenpolder Goudswaard’, Korendijk

Het college van burgemeester en wethouders van Korendijk maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij hebben besloten tot vaststelling van het wijzigingsplan “Leenheerengorzenpolder Goudswaard”. De wijziging maakt het mogelijk dat de planologische bestemming ‘agrarisch’ gewijzigd wordt in ‘natuur’. Daardoor wordt het mogelijk om van de Leenheerengorzenpolder natte natuur te maken.

Het wijzigingsplan “Leenheerengorzenpolder Goudswaard” als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0588.BPBGA13wp0114-VG01, bestaande uit een toelichting met daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart) ligt vanaf 17 maart 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 te Piershil. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 08.30 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Het wijzigingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en Beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Gedurende de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-wijzigingsplan, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs daartoe niet in staat zijn geweest beroep instellen tegen de vaststelling van het wijzigingsplan “Leenheerengorzenpolder Goudswaard” bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien geen beroep ingesteld wordt treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven