Logo EdeGemeente Ede - Wijzigingsbesluit om een zandweg af te sluiten voor voertuigen met bebording in plaats van een fysieke verkeersmaatregel - Engweg in Lunteren

11369

College van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gemeente Ede heeft op 11 december 2013 het verkeersbesluit (nummer 34840) gepubliceerd om de Hessenweg af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. De gemeente Ede wil de stof- en modderoverlast door het vele verkeer op de Hessenweg reduceren. De afgelopen jaren zijn er veel klachten van weggebruikers, recreanten en bewoners binnengekomen bij de gemeente. Ook vergt de Hessenweg veel onderhoud en komt de slechte staat van de Hessenweg een voor de gemeente acceptabel veiligheidsniveau van het verkeer niet ten goede. Om sluipverkeer op andere zandwegen te voorkomen is ook besloten om de Engweg, Immenweg, Kruisengseweg, Molenweg (onverharde gedeelte tussen de Meulunterseweg en de Beukenlaan), Meulunterse Engweg en Weg naar 't Hek in Lunteren af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer. De genoemde openbare zandwegen liggen allen buiten de bebouwde kom van Lunteren. Een aantal direct-belanghebbenden hebben bezwaar gemaakt tegen de fysieke afsluiting van de Engweg. Om aan deze bezwaren tegemoet te komen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de Engweg met bebording af te sluiten in plaats van met een fysieke maatregel. Dit maakt het tegelijk mogelijk dat de brandweer de Engweg kan blijven gebruiken als uitrukroute naar camping De Goudsberg. Gelet op het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter en/of van de functie van gebieden, is het noodzakelijk om de Engweg met borden af te sluiten voor voertuigen met uitzondering van het bestemmingsverkeer Engweg 44-68. De afsluiting van de Engweg leidt tot een vermindering van het verkeersaanbod en draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen op Natura 2000 gebied.

BESLUIT

1. Het wijzigen van het verkeersbesluit d.d. 11 december 2013 (34840) door de Engweg in Lunteren niet fysiek af te sluiten maar middels bebording.

2. De Engweg af te sluiten conform bijgevoegd verkeersbesluit en tekening.

Ter inzage

Het besluit en daarbij horende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 12 maart 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, Richard Wielinga
de secretaris
Cees van der Knaap
de burgemeester

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9022, 6710 HK Ede.

De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat - gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.

Naar boven