Logo Amsterdam - West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kop van Jut, Amsterdam-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Kop van Jut’ op 4 maart 2014 door de stadsdeelraad van stadsdeel West gewijzigd is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 13 maart 2014 tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het loket Vergunningen in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende en daarop betrekking hebbende stukken is digitaal beschikbaar via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1303BPSTD-VG01

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt begrensd door de Jan van Galenstraat aan de noordkant, het Westelijke Marktkanaal aan de westkant en de Kostverlorenvaart aan de oostkant.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard en is opgesteld in het kader van de tienjaarlijkse actualisering van bestemmingsplannen, met als doel het bieden van een actueel juridisch planologisch kader. Het bestemmingsplan is gericht op het beheer van de huidige situatie.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 14 november 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft geleid tot de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • In artikel 10, de bestemming Wonen, is toegevoegd

    10.2.5 Dakopbouwen

    Op gebouwen zijn ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding – dak' dakopbouwen toegestaan, waarbij de maximaal toelaatbare bouwhoogte mag worden overschreden, met dien verstande dat:

    • a. de met de aanduiding 'maximum bouwhoogte (m)' aangegeven bouwhoogte met maximaal 3 meter mag worden overschreden;

    • b. de dakopbouw uitsluitend dient ter vergroting van de bestaande woning;

    • c. deze in de gehele architectonische eenheid wordt gerealiseerd.

  • Op de verbeelding is de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – dak' toegevoegd

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de door de stadsdeelraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 12 maart 2014

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, Wnd. stadsdeelsecretaris: R. Thé

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur: M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven