Logo Amsterdam - Zuidoost
Bestemmingsplan Rouwcentrum Hoogoorddreef, Amsterdam - Zuidoost

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad op 18 februari 2014 het bestemmingsplan Rouwcentrum Hoogoorddreef heeft vastgesteld. Het bestemmingsoplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 13 maart 2014 gedurende 6 weken (tot en met woensdag 23 april 2014) ter inzage. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage bij:

  • De afdeling Burgerzaken in het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150 (op werkdagen geopend van 8.30 – 15.00 uur, maar donderdag van 13.00-19.00 uur). Medewerkers van de receptie kunnen u naar Burgerzaken doorverwijzen.

Een digitale versie van het bestemmingsplan “Rouwcentrum Hoogoorddreef” is vanaf donderdag 13 maart 2014 te downloaden op de website van het stadsdeel(http://www.zuidoost.amsterdam.nl/woon-leefomgeving/bestemmingsplannen ) en digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op adres of op het “ID-nummer”: NL.IMRO.0363.T1302BPSTD-VG01. Hoewel de digitale versie van het bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nlgepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het bestemmingsplangebied wordt begrensd door de Hoogoorddreef in het noorden, de Foppingadreef in het oosten, het kantoorgebouw in het zuiden en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht in het westen.Het bestemmingsplan is bedoeld om de realisatie van een rouwcentrum mogelijk te maken. In het bestemmingsplan worden onder meer de bouwhoogte, het bebouwingspercentage en de functies die binnen het rouwcentrum mogelijk zijn, geregeld

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 13 maart 2014 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam Zuidoost, 12 maart 2014

Het Dagelijks Bestuur, T. Herrema, voorzitter

F. Dadi, secretaris

Naar boven