Logo Papendrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Slobbengors, Papendrecht

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Papendrecht in zijn vergadering van 23 januari 2014 het bestemmingsplan Slobbengors (NL.IMRO.0590.bp05Slobbengors-3001) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat het plangebied dat is gelegen aan de zuidwestzijde van Papendrecht. Het gebied omvat de bedrijfszone van Fokker en de sportvelden en -voorzieningen.

Het gebied wordt globaal begrensd door het Westeind aan de noordoostzijde, de Julianastraat en de Slobbengors aan de zuidoostzijde en de rivier De Noord aan de zuidwest- en noordwestzijde.

Met het nieuwe bestemmingsplan wordt een deel van het geldende bestemmingsplan Rivieroevers geactualiseerd en voor een deel een nieuwe ontwikkeling, de bouw van een nieuw hoofdkantoor van Fokker, mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht in het ontwerp (zie de bijlage Staat van wijzigingen bij het raadsbesluit):

  • Aan hoofdstuk 5 van de toelichting is een paragraaf beeldkwaliteit toegevoegd;

  • Paragraaf 5.4 Verkeer en parkeren is aangepast;

  • Hoofdstuk 7 Economische uitvoerbaarheid is aangepast;

  • Aan Hoofdstuk 1, artikel 1 is een begripsbepaling voor bruto vloeroppervlakte toegevoegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 13 maart tot en met woensdag 23 april 2014 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Markt 22.

De stukken kunt u inzien tijdens openingstijden op werkdagen op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken zijn ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer en op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl onder Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen/Ter inzage.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 23 april 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 23 april 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 24 april 2014. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Papendrecht, 12 maart 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht.

Naar boven