Logo Deventer
Vastgesteld wijzigingsplan Bedrijvenpark A1, hotel- en congresaccommodatie, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 13 maart tot en met 23 april 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het bij besluit van 11 februari 2014 gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan “Bedrijvenpark A1, hotel- en congresaccommodatie”.

Inhoud

Van der Valk Hotels en Restaurants is van plan om een hotel- en vergaderaccommodatie te vestigen in het noordoostelijk deel van A1 Bedrijvenpark. De betreffende gronden maken onderdeel uit van bestemmingsplan "Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening" en hebben de bestemming 'Bedrijventerrein'. Tevens is het perceel voorzien van de aanduiding 'wro-zone – wijzigingsgebied 1'. Burgemeester en wethouders zijn (op grond van artikel 3.7.1 van de planregels) bevoegd om ter plaatse van deze aanduiding de bestemming 'Bedrijventerrein' te wijzigen, waardoor een hotel- en congresaccommodatie mogelijk wordt. In de planregels zijn hieraan voorwaarden verbonden. Om de vestiging mogelijk te maken is gebruik gemaakt van deze bevoegdheid.

Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan gewijzigd vastgesteld. In de toelichting en planregels is op een aantal plekken aangegeven dat het voorliggende plan een bestemmingsplan betreft, terwijl het feitelijk een wijzigingsplan is. De toelichting en een aantal planregels zijn hierop aangepast.

Inzien

Het wijzigingsplan kunt u inzien op:

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

  • publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70,

  • in Colmschate: in de Wijkbibliotheek, Flora 259,

  • in Gorssel: in de bibliotheek Den Oldenhof, Hoofdstraat 45.

Reageren

Als u een reactie wilt geven op het wijzigingsplan dient u beroep in.

Lees hieronder hoe u kunt reageren.

Het wijzigingsplan ligt van 13 maart tot en met 23 april 2014 ter inzage. U kunt tot en met donderdag 24 april 2014 reageren.

Er kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven