Logo Schermer
Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2014’ en bijbehorende planm.e.r., Schermer

Op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en art. 7.11 Wet milieubeheer maken burgemeester en wethouders van Schermer bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2014 en een planm.e.r. (‘milieueffectrapportage’) voor dit bestemmingsplan. Voordat het bestemmingsplan en de planm.e.r. ter vaststelling worden aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan en de conceptplanm.e.r.

Het plan zal voorzien in het actualiseren van het huidige bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2003’ omdat dit verplicht is op grond van de Wet ruimtelijke ordening. Het plangebied beslaat het gehele landelijk gebied, exclusief de dorpskernen. Het ontwerpbestemmingsplan is gebaseerd op de door de raad vastgestelde Kadernota voor het landelijk gebied en is overwegend actualiserend van karakter.

Omdat er rekening wordt gehouden met uitbreiding van agrarische bedrijven in de toekomst, is voor het bestemmingsplan een planm.e.r. als bedoeld in de Wet milieubeheer, verplicht. In een planm.e.r. worden (mogelijke) milieueffecten in beeld gebracht, zodat deze effecten een volwaardige rol kunnen spelen bij de plan- en besluitvorming. Het gaat met name om de uitbreiding van veehouderijen. De planm.e.r. bevat tevens een passende beoordeling vanwege natuuraspecten in verband met de mogelijk significante gevolgen voor Natura 2000-gebieden als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998.

Voor de volledige inhoud van het ontwerpbestemmingsplan en de planm.e.r., verwijzen wij naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan en de planm.e.r. liggen vanaf 12 maart 2014 gedurende zes weken ter inzage op de volgende locaties:

  • Stadskantoor gemeente Alkmaar aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar;

  • gemeentehuis Wittenburg op Noordervaart 99 te Stompetoren.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan, evenals de planm.e.r., te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-id: NL.IMRO.0458.Landelijkgebied14-ON01 en op de website van de gemeente Schermer www.schermer.nl.

Wij wijzen u er op dat ambtelijke ondersteuning op het gemeentehuis in Wittenburg beperkt aanwezig is.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Schermer (Postbus 2, 1840 AA Stompetoren), onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied 2014/planm.e.r. Landelijk gebied 2014’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: dhr. R. Houtkamp of mevr. N.A.E van Offeren, tel. 072-5489697 of tel. 072-5489698. Of via het algemene nummer 072-5037320.

Inloopavond: op woensdag 26 maart 2014 wordt van 17.00 uur tot 20.00 uur een inloopavond georganiseerd op het gemeentehuis Wittenburg aan de Noordervaart 99 te Stompetoren. U kunt tijdens deze avond het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende planm.e.r. inzien en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren.

Burgemeester en wethouders,

11 maart 2014

Naar boven