Logo Eemnes
Uitwerkingsplan 1 Zuidpolder Woongebied, Eemnes

‘Uitwerkingsplan 1 Zuidpolder Woongebied’ van de gemeente Eemnes (NL.IMRO.0317.E029UPZpolderWb1-VG01) en aanvragen omgevingsvergunningen voor de bouw van 51 woningen Zuidpolder

Op 18 februari 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders van Eemnes het ‘Uitwerkingsplan 1 Zuidpolder Woongebeid’ vastgesteld. Het uitwerkingsplan maakt de bouw mogelijk van woningen (rijenwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen) in het gebied zuidelijk van de Zuidbuurt, tegenover het Karwij. Gelijktijdig zijn de omgevingsvergunningen Bouwen verleend voor de bouw van 51 woningen in het gebied. Het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunningen worden conform de artikelen 3.30 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd, voorbereid en bekendgemaakt.

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de omgevingsvergunningen liggen vanaf dinsdag 11 maart 2014 gedurende zes weken (tot en met maandag 21 april 2014) ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak. Tevens is het uitwerkingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.eemnes.nl.

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan en omgevingsvergunningen

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan ten aanzien van het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunningen beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-uitwerkingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunningen bij burgemeester en wethouders; en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunningen bij burgemeester en wethouders in te dienen,

Ingevolge artikel 8.3 lid 1 aanhef en onderdeel a Wro worden beide besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde uitwerkingsplan niet in werking kan treden of dat geen gebruik gemaakt kan worden van de omgevingsvergunningen. Om de werking van de besluiten op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven