Logo Tiel
Vastgesteld bestemmingsplan Tiel Zuid, Tiel

De gemeenteraad van Tiel heeft in zijn vergadering van 18 december 2013 het bestemmingsplan 'Tiel Zuid' gewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld. Het plangebied van wordt gevormd door de wijk Passewaaij, met uitzondering van de in ontwikkeling zijnde buurt 7 en inclusief het Wijkpark.

Het betreft een integrale herziening van de bestemmingsplannen in het gebied. Daarbij zijn grotendeels de geldende bestemmingen, bouwmogelijkheden en gebruiksvormen opgenomen.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerp betreffen het opnemen van een al vergunde nieuwe woning inclusief een overeengekomen mogelijkheid voor herbouw van de bestaande woning aan de Passewaaijse Hogeweg 4 en het eruit halen van het tracé van de rondweg Passewaaij tussen de Weegbree en de Jonkheer P.A. Reuchlinstraat.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 6 maart 2014 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis, Achterweg 2 te Tiel. Voor nadere toelichting op dit bestemmingsplan kunt u, na telefonische afspraak, op werkdagen van 10.00 – 12.30 uur terecht bij het omgevingsloket (0344-637 167). Bij voorkeur ontvangen wij vragen per e-mail (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00020-va01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via

www.tiel.nl/bestemmingsplannen/ftp/8B704D49-DA94-45FE-A13D-3574E2229CF4

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tiel, 5 maart 2014

Naar boven