Logo Amsterdam - West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Houthaven 2013 en Besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder, Amsterdam – West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan De Houthaven 2013 door de stadsdeelraad van stadsdeel West op 18 februari 2014 gewijzigd is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Daarnaast maakt het dagelijks bestuur van stadsdeel West bekend dat het op 7 januari 2014 hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder ten behoeve van nieuw geprojecteerde woningen in het plangebied.

Het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden liggen vanaf 6 maart 2013, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het loket vergunning in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder zijn digitaal beschikbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1306BPSTD-VG01

Het plangebied De Houthaven 2013 wordt ruwweg begrensd door de Pontsteiger, de Tasmanstraat, de Spaarndammerdijk, de Archangelweg, de Haparandaweg, de Haparandadam en van halverwege de Haparandadam tot de kop van de Pontsteiger.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Naar aanleiding van de zienswijzen:

  • 1. schrappen windmolens/zonnepanelen op de Haparandadam (Verkeer-3, art 9);

  • 2. schrappen van horeca op de koppen van de eilanden 2, 4 en 5 (Wonen, art 16; Gemengd-5, art 5; aanduiding ‘horeca uitgesloten’ op de koppen van eilanden 2, 4 en 5 op verbeelding);

  • 3. schrappen van de zelfstandige horeca op de kop van eiland 3 (Gemengd-4, art 4);

  • 4. schrappen van de horeca op de verdiepingen op eiland 3 (Gemengd-4, art 4);

  • 5. schrappen van extra gebruiksmogelijkheden van de steiger, zoals terras bij / ontsluiting voor hotel, op de kop van eiland 3 (Water-2, art 12);

  • 6. schrappen zelfvoorzienend vaartuig in water (Water-2, art 12).

Ambtshalve wijzigingen:

  • 1. minimale hoogte van onderdoorgangen in de bestemmingen Gemengd-3 en Gemengd-6 is gewijzigd van 7 naar 6 meter;

  • 2. de aanduiding ‘verkeer’ tussen de eilanden is in noordelijke richting opgeschoven, steeds tot aan de kop van het kortste eiland waaraan de aanduiding grenst. Daarmee is soms tevens de grens tussen ‘Water-2’ en ‘Water-3’ meegeschoven;

  • 3. short stay opgenomen in de begrippen ‘wonen’ en ‘woning’.

Beroepsclausule

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit omtrent vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de door de stadsdeelraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket.

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Amsterdam, 5 maart 2014

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, Wnd. Secretaris, R. Thé

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven