Logo Alphen aan den Rijn
Bestemmingsplan Limes/Reactieve aanwijzing, Alphen aan den Rijn

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft op 27 september 2012 het bestemmingsplan Limes vastgesteld. Op dit besluit hebben Gedeputeerde Staten op 30 oktober 2012 een reactieve aanwijzing gegeven. Tegen deze aanwijzing zijn beroepen ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling heeft op 29 januari 2014 uitspraak gedaan. Deze uitspraak komt op het volgende neer:

  • 1. De beroepen die verband houden met de percelen Steekterweg 40, Steekterweg 78d en Steekterweg 92 in Alphen aan den Rijn zijn ongegrond verklaard. Dit betekent dat de reactieve aanwijzing op deze percelen onherroepelijk is;

  • 2. Het beroep tegen de aanwijzing van de bestemming ‘Maatschappelijk’ op het perceel Rijksstraat 5 in Zwammerdam is gegrond verklaard.

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State wordt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Limes met de bestemming ‘Maatschappelijk’ op het perceel Rijksstraatweg 5 in Zwammerdam, officieel bekend gemaakt. Het bestemmingsplan ligt daarom ter inzage van 27 februari tot en met 9 april 2014 bij de ontvangstbalie. Deze balie is op de begane grond in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn. De ontvangstbalie is open op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdag van 08.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0484.B088limes-0003.

In de periode van 27 februari tot en met 9 april 2014 is er een mogelijkheid om beroep in te stellen bij: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepsmogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Voor de goede orde: het beroep kan alleen betrekking hebben op de bestemming ‘Maatschappelijk’ op het perceel Rijksstraatweg 5 in Zwammerdam.

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingplan voor de bestemming ‘Maatschappelijk’ op het perceel Rijksstraatweg 5 in Zwammerdam, in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven