Logo Amsterdam - Centrum
Omgevingsvergunning met projectafwijking Weesperstraat 61–105 (Hotel Metropole), Amsterdam – Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat een omgevingsvergunning voor de Weesperstraat 61-105 (Hotel Metropole) is verleend.

De verleende vergunning wijkt niet af van de ontwerpomgevingsvergunning.

De activiteiten waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd betreft het realiseren van een hotel met 128 kamers in het pand Weesperstraat 61-105 te Amsterdam. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan Oostelijke binnenstad. Onder andere staat het bestemmingsplan op deze locatie geen hotel toe.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt vanaf 7 maart tot en met 17 april 2014 ter inzage bij:

  • het stadhuis, receptie, Amstel 1.

De locatie van de verleende omgevingsvergunning wordt verbeeld op:

bestemmingsplannen.amsterdam.nl en http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Van 7 maart tot en met 17 april 2014 kunnen belanghebbenden die tegen de ontwerpomgevingsvergunning een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij het dagelijks bestuur, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het dagelijks bestuur kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De omgevingsvergunning treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 6 maart 2014

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven