Logo Deurne
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Hoogdonkseweg 6’, Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat zij op 18 februari 2014 het wijzigingsplan “Hoogdonkseweg 6” (NL.IMRO.0762.BPW201101-C001) gewijzigd hebben vastgesteld. Dit plan betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Buitengebied” en “Partiële herziening Buitengebied”. Hiermee wordt een vormverandering van het agrarisch bouwblok aan de Hoogdonkseweg 6 te Liessel mogelijk gemaakt.

Er zijn zienswijzen ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan, naar aanleiding van deze zienswijzen is het plan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan

Het ontwerp wijzigingsplan, bestaande uit de regels, de toelichting (incl. bijlagen) en de verbeelding, heeft van 22 maart 2013 tot 3 mei 2013 ter inzage gelegen. Er zijn zienswijzen tegen dit ontwerpplan ingediend. Burgemeester en wethouders hebben in de “Nota van Zienswijzen wijzigingsplan ‘Hoogdonkseweg 6’” gereageerd op de ingediende zienswijzen. De zienswijzen geven aanleiding om het wijzigingsplan op onderdelen aan te passen, deze aanpassingen zijn verwerkt in de Nota van Zienswijzen.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt ter inzage

De regels van het vastgestelde wijzigingsplan, de daarbij behorende toelichting (inclusief bijlagen), de verbeelding en het vaststellingsbesluit liggen vanaf 28 februari 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Deurne, Markt 1. U kunt hier terecht tijdens de openingstijden. Voor een ander tijdstip moet eerst een afspraak gemaakt worden.

Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken zijn vanaf 28 februari 2104 ook digitaal te raadplegen via www.deurne.nl > Projecten & Plannen > Digitale bestemmingsplannen. Ook kunt u deze stukken raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Er kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde wijzigingsplan

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep kan worden ingesteld door de volgende (rechts)personen:

  • een belanghebbende die tijdens de terinzagelegging van het ontwerp wijzigingsplan een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de gewijzigde vaststelling van de verbeelding bij het wijzigingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift is 6 weken. Deze termijn begint te lopen op de dag na de dag waarop het vaststellingsbesluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het vaststellingsbesluit op de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken, in werking treedt.

Als er binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op onze website, www.deurne.nl , onder Bestuur & Organisatie > Overheid en democratie > Bezwaar en beroep overheid > Procedure IIIc.

Voor meer informatie over het vastgestelde wijzigingsplan kunt u contact opnemen met Freyja Ricken van de afdeling Ruimte en Samenleving, team Leefomgeving. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0493) 387 711.

Naar boven