Logo Middelburg
Vaststellen hogere grenswaarde Havendijkstraat en Karelsgang, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van de stichting “Stichting Woongoed Middelburg” om via het nieuwe bestemmingsplan “Havendijkstraat en Karelsgang Middelburg” de sloop van 33 woningen en vervanging ervan door nieuwbouw mogelijk te maken, in vergadering van 14 januari 2014 zijn overgegaan tot het vaststellen van een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh).

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat woningbouw op de gewenste locatie niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen door wegverkeerlawaai. Uit berekeningen blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de dorgaande route tussen centrum en de N57 niet overal aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voldaan. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Het vaststellingsbesluit met de relevante stukken liggen vanaf vrijdag 28 februari 2014 gedurende zes weken (tot en met 11 april 2014) ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor.

Gedurende genoemde termijn van 6 weken kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpbesluit tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken.

Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de voorzitter van de hiervoor aangehaalde Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven