Logo Rijswijk
Bestemmingsplan ‘Plaspoelpolder, 1e algehele herziening’ (gedeeltelijk) onherroepelijk, Rijswijk

Bestemmingsplan “Plaspoelpolder, 1e algehele herziening” (gedeeltelijk) onherroepelijk, kennisgeving ingevolge artikel 1.3.1 Bro: voorbereiding bestemmingsplannen en exploitatieplan

  • 1. Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bij besluit van 24 juli 2013, kenmerk 201201494/1/R4, uitspraak heeft gedaan op de beroepen die waren ingesteld tegen het op 1 november 2011 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan “Plaspoelpolder, 1e algehele herziening” en het gelijknamige exploitatieplan.

    In de uitspraak is een aantal onderdelen van het bestemmingsplan vernietigd en zijn de overige onderdelen onherroepelijk geworden. Vanwege de samenhang tussen bestemmingsplan en exploitatieplan is verder het gehele exploitatieplan vernietigd.

    Het bestemmingsplan, voor zover dat onherroepelijk is geworden, ligt permanent voor een ieder ter inzage.

  • 2. Naar aanleiding van de voornoemde uitspraak van de Raad van State maken burgemeester en wethouders, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij voor de vernietigde onderdelen van het bestemmingsplan, samen met enkele andere percelen, twee bestemmingsplannen voorbereiden. Tevens wordt een exploitatieplan voorbereid voor het gehele gebied van het bovengenoemde bestemmingsplan “Plaspoelpolder, 1e algehele herziening”.

Het ene plangebied bestaat uit acht onderdelen die zich qua begrenzing als volgt laten omschrijven:

  • het gebied tussen de Treubstraat, de Diepenhorstlaan, de Verrijn Stuartlaan en de Van Gijnstraat;

  • het gebied tussen de Treubstraat, de Bruyn Kopsstraat, de Verrijn Stuartlaan en de Diepenhorstlaan;

  • het gebied gelegen aan de Verrijn Stuartlaan begrensd door de Bruyn Kopsstraat en de Diepenhorstlaan;

  • het gebied tussen de Verrijn Stuartlaan, Diepenhorstlaan, Visseringlaan en de Van Gijnstraat met uitzondering van twee percelen aan de Visseringlaan aan de kant van de Diepenhorstlaan en vier percelen aan de Frijdastraat;

  • het perceel gelegen op de hoek van de Van Gijnstraat en de Verrijn Stuartlaan;

  • het gebied gelegen aan de Visseringlaan en begrensd door de Volmerlaan en de Lange Kleiweg;

  • het gebied tussen de Diepenhorstlaan, de Veraartlaan, de Van Benthemlaan en rijksweg A4;

  • het gebied ter plaatste van de Steenplaetsbrug.

Het andere plangebied beperkt zich tot de gronden van Betonmortelbedrijven Cementbouw B.V. (BMC) op de hoek van de Klipperstraat en de Nijverheidsstraat. In dat bestemmingsplan zal ook de geluidszone vanwege het industrieterrein worden vastgesteld. Deze zone zal zich uitstrekken over een ruimer gebied dan de gronden van BMC en zal in belangrijke mate, maar niet noodzakelijkerwijs uitsluitend, betrekking hebben op BMC.

Beide bestemmingsplannen zijn qua bestemmingslegging voornamelijk conserverend van aard, wat betekent dat de bestaande situatie (opnieuw) wordt vastgelegd.

Op dit momenten worden er geen stukken met betrekking tot dit voornemen ter inzage gelegd. Ook is het niet mogelijk om een zienswijze tegen de voornemens kenbaar te maken en wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over de voornemens.

In de procedures van de bestemmingsplannen en het exploitatieplan wordt de gelegenheid geboden een zienswijze in te dienen. Dit wordt te zijner tijd afzonderlijk bekend gemaakt.

Rijswijk, 20 februari 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, M.J. Bezuijen, burgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven