Logo DrechterlandWijziging bestemmingsplan Drechterland Noord 2011

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Drechterland Noord 2011’ gedeeltelijk hebben gewijzigd.

De wijziging betreft het aanbrengen van nieuwe bouwvlakken op een perceel in plan ‘de Witte Dam 2’ in Westwoud voor het realiseren van zes twee-onder-één-kapwoningen. Hiervoor is gebruik gemaakt van de binnenplanse wijzigingsbevoegdheid. Deze voorziet in het aanbrengen van nieuwe bouwvlakken op de bestemming ‘Wonen-2’ in de zône die is aangeduid met ‘wro-zone – wijzigingsbevoegdheid 5’. De wijziging voldoet aan de voorwaarden die hiervoor zijn gesteld in het bestemmingsplan.

Ter inzage

De papieren versie van het vastgestelde wijzigingsplan ligt zes weken ter inzage vanaf 20 februari 2014. U kunt de stukken gedurende deze termijn inzien tijdens kantooruren bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. Ook kunt u de stukken inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen de ontwerpwijziging van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven