Logo Amsterdam - Centrum
Vaststelling 4e wijziging bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend, dat het bij besluit van 28 januari 2014, de 4e wijziging van het bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004 heeft vastgesteld.

Gebruikmakend van de wijzigingsbevoegdheid van artikel 3, lid 9 van de planvoorschriften van het bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004 wordt de nadere regeling opgenomen voor detailhandelsvestigingen en voorzieningen ten behoeve van consumentverzorgende dienstverlening, dat souvenirwinkels, waarin al dan niet de verkoop van andere producten, waaronder tickets voor evenementen, rondvaarten, musea, enz., ook plaats heeft, minisupermarkten, headshops, seedshops en massagesalons in hun huidige aantal en op hun huidige locatie worden vastgelegd. Vestiging van nieuwe souvenirwinkels, minisupermarkten, headshops, seedshops, growshops en massagesalons is niet langer toegestaan.

Het wijzigingsbesluit, de additionele voorschriften en de toelichting liggen van 7 februari tot en met 20 maart 2014 ter inzage bij:

  • het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1,

  • het wijzigingsplan is te raadplegen via internet op www.centrum.amsterdam.nl .

Zij die tijdig een zienswijze bij het dagelijks bestuur hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij het dagelijks bestuur kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzageligging tegen het besluit tot vaststelling van de 4e wijziging van het bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het wijzigingsbesluit pas in werking wanneer op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 6 februari 2014

het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum,

Naar boven