Logo Noord-Holland
Ontwerp-Inpassingsplan en milieueffectrapport Zeetoegang IJmond (nieuwe grote zeesluis), Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 11 februari 2014 het ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en milieueffectrapport (MER) Zeetoegang IJmond vrijgegeven voor terinzagelegging. Het ontwerp-PIP en MER Zeetoegang IJmond liggen op grond van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 3.8 lid 1 van Wet ruimtelijke ordening (Wro) van 19 februari tot en met 1 april 2014 voor een ieder ter inzage.

Provinciaal Inpassingsplan Zeetoegang IJmond

Het PIP maakt de realisatie van een nieuwe zeesluis te Velsen mogelijk. Dit ter vervanging van de huidige Noordersluis, die dateert uit 1929 en qua economische levensduur moet worden vervangen. In verband met het gemeente-overstijgende belang hebben Gedeputeerde Staten voor dit project een PIP voorbereid. Dit is een provinciaal bestemmingsplan.

Milieueffectrapport Zeetoegang IJmond

In het MER zijn van verschillende alternatieven de milieueffecten op de omgeving onderzocht op het gebied van onder meer water, natuur, verkeer, luchtkwaliteit, landschap, cultuurhistorie en externe veiligheid. Het MER wordt tevens voorgelegd voor advies aan de Commissie voor de m.e.r. en de wettelijke adviseurs, waaronder de gemeente Velsen.

Terinzagelegging

Het ontwerp-PIP en MER Zeetoegang IJmond inclusief bijlagen en het ontwerpbesluit liggen vanaf 19 februari tot en met 1 april 2014 ter inzage op:

Het provinciekantoor van Noord-Holland: Houtplein 33, 2012 DE Haarlem (uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met mevrouw M. Wiedijk via het algemene telefoonnummer van de provincie Noord-Holland: 023 514 31 43).

En verder in de gemeente-/stadhuizen van:

Gemeente Amsterdam: Amstel 1 te Amsterdam

Gemeente Beverwijk: Stationsplein 48 te Beverwijk

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude: Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg

Gemeente Velsen: Dudokplein 1 te Velsen

Gemeente Zaanstad: Stadhuisplein 100 te Zaandam

Voor openingstijden van de gemeente-/stadhuizen verwijzen wij naar de websites van deze gemeenten.

Vanaf 19 februari 2014 zijn het ontwerp-PIP, MER en bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de provincie Noord-Holland: www.noord-holland.nl onder Digitaal Loket.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder een zienswijze indienen op het ontwerp-PIP en MER Zeetoegang IJmond. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Directie Beleid, Sector Economische Zaken ter attentie van mevrouw A. Been, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Ook bestaat de mogelijkheid per e-mail een zienswijze in te dienen via zienswijzezeetoegang@noord-holland.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer R. Sieben van de Directie Middelen, Sectie Juridische Zaken, via het algemene telefoonnummer van de provincie Noord-Holland: 023 514 31 43.

Zienswijzen op het MER kunnen alleen betrekking hebben op het niet voldoen aan de richtlijnen, dan wel op onjuistheden in het rapport.

Crisis- en herstelwet

Op de procedure tot vaststelling van het Inpassingsplan Zeetoegang IJmond zijn de afdelingen 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de vervolgprocedure (beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak) betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie over de nieuwe grote zeesluis op www.noord-holland.nl onder projecten of www.rws.nl onder het onderdeel water.

Naar boven