Logo Gorinchem
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 19 februari t/m dinsdag 1 april 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerp bestemmingsplan ’Buitengebied’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied (4202, 4205, 4206, 4207, 4208, 4213) van dit bestemmingsplan betreft vier afzonderlijke gebieden gelegen rond de kern van Gorinchem.

  • Deelgebied Avelingen betreft het natuurgebied Avelingen dat gelegen is in het zuidwesten van Gorinchem.

  • Deelgebied Buitengebied Noord. De grenzen van dit deelgebied worden in het noorden, oosten en westen bepaald door de gemeentegrens. De zuidelijke begrenzing wordt gevormd door de Betuwelijn en het beoogde bedrijventerrein Gorinchem Noord.

  • Deelgebied Linge ligt eveneens ten noorden van de Rijksweg A15, grotendeels gesitueerd tussen de oostzijde van de Linge en de gemeentegrens.

  • Deelgebied A15-Waal/Merwede ligt ten oosten van de bebouwde kom van Gorinchem.

    Hierin worden de grenzen bepaald door de gemeentegrens langs de A15 (noord), langs de Dalemse Zeiving (oost) en langs de Boven-Merwede (zuid). De westelijke grens wordt bepaald door de woonwijk Hoog Dalem en het bestemmingsplan Binnenstad e.o.

Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan is de bestaande vergunde situatie in het gebied planologisch en juridisch vastleggen. Het bestemmingsplan beschermt de bestaande landschappelijke waarden, maar tegelijkertijd biedt het voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. In dit bestemmingsplan worden tevens de onderdelen meegenomen die in het bestemmingsplan Buitengebied 2006 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland buiten goedkeuring zijn gehouden.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerp --> Voorontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’ staat een rechtstreekse link naar het digitale voorontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het voorontwerp bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingstijden van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 4 maart 2014 wordt een inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst duurt van 18:00 tot 20:00 uur en vindt plaats in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u het voorontwerp bestemmingsplan bekijken en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over dit bestemmingsplan. Als u wilt, kunt u ter plaatse ook een inspraakreactie indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

U bent van harte welkom en u kunt op ieder gewenst moment – van 18:00 en 20:00 uur – binnen komen lopen.

Inspraakreacties

Vanaf woensdag 19 februari t/m dinsdag 1 april 2014 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of verdere informatie over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Jeeninga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 659 322. E-mailen kan naar C.Jeeninga@gorinchem.nl.

Planm.e.r.

Parallel aan de bestemmingsplanprocedure zal een planm.e.r. procedure worden doorlopen. Gelijktijdig met het voorontwerp bestemmingsplan wordt het startdocument planm.e.r. ‘bestemmingsplan Buitengebied’ gepubliceerd en ter inzage gelegd.

Gorinchem, 18 februari 2014

Naar boven