Logo Amsterdam - Zuid
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Nieuwe Fabriek / Van Ostadestraat 233, Amsterdam - Zuid

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 29 januari 2014 heeft besloten het bestemmingsplan De Nieuwe Fabriek / Van Ostadestraat 233 gewijzigd vast te stellen.

Het plangebied ligt in stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam en beslaat het perceel Van Ostadestraat 233. Het plangebied bevindt zich nu binnen de bestemmingsplannen De Pijp 2005. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd zowel stedenbouwkundig als functioneel meer ruimte te bieden dan nu voor het plangebied gelden voor zover passend wordt geacht voor de omgeving. Bepaalde activiteiten die nu al op het plangebied plaatsvinden, zoals bedrijvigheid en wonen, worden juridisch-planologisch voor dit gebied verankerd.

De wijzigingen

Het bestemmingsplan De Nieuwe Fabriek / Van Ostadestraat 233 is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Een aantal ingediende zienswijzen hebben aanleiding gegeven tot wijzigingen in het bestemmingsplan. Ook zijn er enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen die tussen het ontwerpbestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan zijn aangebracht, wordt verwezen naar de Nota van wijzigingen ontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Fabriek / Van Ostadestraat 233.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan De Nieuwe Fabriek / Van Ostadestraat 233 met bijbehorend raadsbesluit ligt van 24 februari 2014 tot en met 7 april 2014 voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum van het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan 923, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en donderdag van 08.00 tot 20.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan De Nieuwe Fabriek/Van Ostadestraat 233 is als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan tevens (in PDF) bekeken worden via onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl/bestemmingsplannen , onder ’83 De Nieuwe Fabriek/Van Ostadestraat 233’ of via www.zuid.amsterdam.nl/dnf .

Instellen beroep

Tegen het besluit kan vanaf 25 februari 2014 gedurende een periode van zes weken beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te hebben gemaakt;

  • door een ieder als het gaat om wijzigingen die de stadsdeelraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op de website van genoemde Afdeling: www.raadvanstate.nl . Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Amsterdam, 20 februari 2014

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, Y.N. Jakobs waarnemend stadsdeelsecretaris

P.P.J. Slettenhaar stadsdeelvoorzitter

Naar boven